Wat je geeft, krijg je terug....

Danny: Een goede vriend adviseerde mij om contact op te nemen met Anouk Helpt. Het leven viel me namelijk zwaar en ik begon me eigenlijk steeds depressiever te voelen. Ik kreeg soms zelfs een hekel aan mezelf.
Dus ik waagde de sprong. Dit moest anders.
En blij toe. Ik leerde hoe ballast mijn leven regeert. En dat alles ook elke keer weer terugkomt. Met BodyMindRelease leer je hoe je ballast loslaat en weer positieve energie terughaalt.
Ik voel me sterker, positiever en zie nu hoe mijn gevoelens invloed hebben op mezelf, maar ook op m’n omgeving. Wat je geeft, krijg je terug. En dat begint al met je gedachten. Positieve gedachten geven positieve gebeurtenissen.
Blij dat ik het advies heb opgevolgd, en ik raad het anderen ook aan de sprong te wagen. Een positiever leven, wie wil dat nou niet!

Hoe moest ik die zware behandelingen doorkomen....

Cora: In mei 2020 werd ook bij mij borstkanker ontdekt, ook een grote agressieve tumor. Het jaar was al niet lekker begonnen: mijn man brak zijn heup, Corona, ik kanker en mijn man een hartinfarct.
Hoe moest ik die zware behandelingen doorkomen?
Mijn oncoloog vertelde dat ze me kon genezen maar omdat ik ook diabetes type 1 heb, zou het een zware periode worden.
Toen las ik het artikel van Anouk in de krant, het sprak me erg aan, maar kon ik dit nog naast mijn behandelingen doen?
Nadat verschillende mensen uit mijn omgeving mij ook wezen op het artikel van Anouk, heb ik contact opgenomen.
Wat heeft mij dit goed geholpen....Ten eerste was het fijn om met iemand te praten die hetzelfde heeft meegemaakt en door 'Body Mind Release' leerde ik mijn negatieve gedachten om te zetten in positieve gedachten. Dit hielp mij om de behandelingen door te komen. Bovendien is Anouk een super positieve en sterke vrouw, voor mij was ze mijn voorbeeld!

 

Weer uit de Westfriese klei gekomen ....

Harry: Eind vorig jaar zat ik klem in mijn leven. Wist even niet meer welke kant ik op moest en wilde.

Via via hoorde ik van Anouk Helpt! en van ‘Body Mind Release’. Alhoewel ik altijd sceptisch was over dergelijke methodes trok ik toch de stoute schoenen aan en belde Anouk voor afspraak.

Wat opviel was het enthousiasme van Anouk tijdens dit gesprek en alleen al na het telefonisch contact voelde ik me al iets beter.

Bij het kennismaking gesprek vertelde Anouk heel duidelijk wat het programma in hield en dat ik het vooral zelf moest doen en zij ter ondersteuning was.

Het blijkt dat ik jarenlang (al vanaf de babytijd) allerlei ballast verzameld had en iedere dag met me mee droeg. Dat kan heel lang goed gaan maar het kan ook te veel worden.

Met de vergelijking van een luchtballon lag Anouk perfect uit hoe ballast werkt. De luchtballon was bij ieder stukje ballast wat lucht verloren en was nu leeg en het mandje was zelfs in de Westfriese klei gezakt. Mijn mandje is inmiddels weer los van de Westfriese klei en de komende tijd gaat het mandje steeds hoger.

Met duidelijke uitleg en de oefeningen heb ik geleerd anders naar mezelf te kijken en te bepalen wat ik echt nodig heb om gelukkig te zijn en waar ik zelf invloed op kan hebben. Alleen ik bepaal hoe ik mijn leven inricht en waar ik last van heb en dus moet loslaten om gelukkig te zijn en andersom bepaal ik wat ik terughaal in mijn leven om gelukkig te zijn.

Anouk heeft de gave dit heel duidelijk en rustig tot je door te laten dringen. Met de wekelijkse oefeningen waardoor je anders naar je leven kijkt en bewust wordt van de (kleine) dingen die o zo belangrijk zijn om je gelukkig te maken. Zoek het niet ver weg maar juist in de kleine dingen om je heen waar je eigenlijk nooit bij stil gestaan hebt door het gejaagde leven.

Daarnaast accepteren dat bepaalde zaken gebeuren in je leven en ze als waardevolle les te zien, in plaats van er last van te hebben of te krijgen.

Neem het heft in eigen hand om je leven zo in te delen dat je gelukkig wordt, bent en blijft.

Ik heb heel veel baat bij ‘Body Mind Release’ en sta wel degelijk beter in het leven.

Ik kan er weer tegen met dank aan Anouk!

Ik kan het iedereen aan bevelen om dit programma te volgen als je klem zit om de oplossing op deze manier te zoeken in plaats van het slikken van pillen en poeders.

 

Wat kan het leven gemakkelijk zijn....

Ria: Ik kan wel zeggen dat ik door Body Mind Release geheeld ben.
Na een leven van altijd maar weer overspoeld worden door golven van negatieve emoties zoals somberheid, angst, minderwaardigheidsgevoelens, eenzaamheid ( de laatste 10 jaar nog extra aangewakkerd door opvliegers) ervaar ik nu rust en vrijheid in mijn gedachten.
En ook veel makkelijker inslapen en niet meer wakker worden uit dromen met angst en minderwaardigheidsgevoel.
Met Body Mind Release worden de gevoelszenuwen in de hersenen die je gewend bent te volgen omschreven als snelwegen. Nou, ik volg nu duidelijk de níeuw gevormde snelwegen.
Wat kan het leven gemakkelijk zijn! 

Lieve groet, Ria (61 jaar)

p.s. Ik had aan Anouk een eersteklas coach

 

De artsen staan er van te kijken.......

Marianne: November 2018 stond mijn wereld op losse schroeven toen ik hoorde dat ik uitgezaaide longkanker had, alleen nog palliatief te behandelen. Ik verkoos kwalitatief leven boven chemokuren en met een supergezond dieet en levensstijl bleef de kanker bijna een jaar stabiel tot er in oktober 2019 er toch groei te zien was....

De moed zonk me in de schoenen, Ik wist niet wat ik nog meer kon doen en werd steeds depressiever. Toen las ik een artikel in de krant over Anouk en Body Mind Release wat mij zeer aansprak, ook omdat Anouk zelf kanker heeft gehad. Dezelfde dag heb ik een afspraak met haar gemaakt. Body Mind Release werkt snel en effectief en al na enkele sessies voelde ik me veel beter. Bij alles wat ik mocht loslaten kwam veel verdriet en boosheid los. Daarvoor in de plaats kwam liefde, begrip, acceptatie en nieuwe moed. De sessies zijn klaar en ik heb nu zelf het gereedschap in handen om dingen of gebeurtenissen die me omlaag halen om te zetten naar positieve gevoelens. Inmiddels ben ik gestart met immuuntherapie en na slechts 2 behandelingen zijn de tumoren al meer dan 50% geslonken. De artsen staan hier erg van te kijken maar ik weet zeker dat dit grotendeels te danken is aan de positieve impuls die ik door BodyMindRelease heb gekregen.

Wees gegroet en gezegend, Marianne

 

Echt het begin van een ander leven.....

Jolanka: Na een carrière van 37 jaar in het onderwijs, kon ik met pensioen. Joepie denk je, maar het pakte anders uit…..

Doordat ik altijd vol gegaan ben voor de taken die op mijn pad kwamen (moeder, mantelzorger, zus, docent, vriendin maar ook echtgenote van), bleek ik een 'perfecte' manier ontwikkeld te hebben om mijn eigen problemen opzij te schuiven;  Hard werken.

Door mijn pensionering en de pandemie was er geen ontsnappen meer mogelijk; ik moest nu eindelijk de beren op mijn pad maar eens onder ogen zien.

Door een krantenartikel kwam ik op het spoor van Body Mind Release. Ik bestelde het boek van Hans de Waard, raakte enthousiast en heb contact met Anouk gezocht.

Wat een goede beslissing!

Anouk bleek een warm, prettig mens. Er openbaarde zich tijdens het traject zoveel waar ik eigenlijk geen weet van had, maar intuïtief aanvoelde dat het klopte. 

Het oefenen ging me goed af, hoewel het me soms erg emotioneerde. Maar in dit proces is dat alleen maar positief. Elke keer gaf Anouk met het gevoel op de goede weg te zijn, en reikte ze me weer een nieuw stukje puzzel aan.

Ik ben nu aan het einde van het traject, maar eigenlijk sta ik aan het begin van een mooie reis. In Anouk haar woorden ‘ je  moet nog een paar jassen uit’. En dat is ook zo.

Ik ben de confrontatie met mezelf met behulp van Anouk aan gegaan, en dat voelt goed. Ik herken patronen en merk op als ik daar weer mee bezig ben. Zo kom ik elke keer weer een stukje verder.

Ik heb een heel positief gevoel over dit traject,  heb mezelf zoveel beter leren kennen! Voor mij is het echt het begin van een ander leven!

 

Afscheid genomen van oude denkpatronen die mij niet dienden...

Remco: Ondanks dat ik een prachtig leven heb voelde ik dat ik meer potentieel had dan dat ik liet zien. ‘Iets’ hield mij tegen in de groei naar mijn ‘next level’ waar ik de vinger zelf niet op kon leggen.

Anouk kwam op mijn pad en heeft mij geënthousiasmeerd met haar persoonlijke verhaal en haar uitleg van 'Body Mind Release'. Ze straalt vertrouwen uit, weet waar ze het over heeft en ik voelde mij direct op mijn gemak bij haar.

Anouk vertelt met 'Body Mind Release' een heel helder verhaal en wat je zelf thuis moet doen is eenvoudig en makkelijk uitvoerbaar. Niet teveel praten, vooral gewoon doen en volhouden. Ik hoor het haar nog zeggen. 

Nu mijn traject is afgerond merk ik dat ik anders reageer op dingen. Mijn denkpatroon is veranderd waardoor ik ander (beter!) gedrag vertoon en afscheid heb genomen van oude denkpatronen die mij niet meer dienden. 

Het heeft mij toegang gegeven tot een diepere laag waar ik tot dat moment zelf niet bij kon. En dat merk ik in mijn geluksgevoel, innerlijke rust en vertrouwen. Daar ben ik Anouk heel dankbaar voor! Hartelijke groet, Remco Hergaarden

 

Ik gun iedereen Body Mind Release op zijn of haar pad.......

Petra: Ik was al even op zoek naar een training, cursus of therapie die mij weer verder zou helpen. Ik was toe aan iets wat mij inzichten zou geven om gebeurtenissen in mijn leven anders te benaderen. Ik las het verhaal van Anouk en was meteen geraakt , door haar verhaal en haar enthousiasme over Body Mind Release. Ik kreeg gelijk het gevoel; dit kan iets voor mij betekenen, en dat was ook zo!

Ik slaap veel beter en kan bepaalde dingen en gebeurtenissen letterlijk beter loslaten. Body Mind Release heeft me inzichten gegeven waardoor ik dingen anders (lees: positief) kan benaderen.
Anouk is een warm en open persoon, dat heb ik als heel prettig ervaren! Bedankt voor de mooie en leerzame sessies en gesprekken , ik gun iedereen Body Mind Release op zijn of haar pad!

Lieve groetjes Petra

 

 

Lopen op drijfzand is loodzwaar....

Lydia: 'Anouk heeft mij gevraagd om de uitdaging aan te gaan om 'Body Mind Release' te gaan doen. Ik wist niet wat het was en ben het aangegaan. En wat bén ik blij dat ik dit met beide handen heb aangepakt! 

Na jaren van ballast op te bouwen vond ik het nu tijd om met mijzelf aan de slag te gaan. Ik kan u vertellen: Het gaat mij SUPER goed af. Het lopen op drijfzand, wat ik dus al jaren blijkt te hebben gedaan is loodzwaar. Nu na een aantal weken (!) is dit weg! Vaste grond onder mijn voeten.

Het programma kost je weinig energie, maar het levert héél veel energie op. Zeer zeker de moeite waard.

Bedankt lieve Anouk, veel liefs van Lydia'

Ik snakte naar rust....

Elge: 'Anouk is een super positief en sterk persoon. Het proces wat zij heeft doorgemaakt maakte mij nieuwsgierig. Ze vertelde enthousiast over 'Body Mind Release' en mijn interesse was gewekt.
Ik ben in behandeling gegaan bij Anouk.

Thuis heb ik een druk gezinsleven en loop, zoals waarschijnlijk zoveel mensen, tegen de dagelijkse druk en verwachtingen van anderen.

Door 'Body Mind Release' heb ik geleerd de momenten van rust voor mezelf te creëren waardoor er overzicht en structuur komt. De therapie is heel toegankelijk en makkelijk toe te passen. Het heeft mij energie gegeven en vooral rust én inzicht in mezelf.

Bedankt lieve Anouk, ik wens je veel succes en hopelijk mag je heel veel anderen ook helpen!'

 

Even niet hoeven praten over wat je bezig houdt .....

Linda: 'Nieuwsgierig en aangestoken door het enthousiasme én het overtuigende verhaal van Anouk heb ik mij aangemeld voor de 'Body Mind Release' therapie.

Ik was op zoek naar een manier om meer rust te vinden in mijn hoofd en dat is gelukt!

Het fijne aan de sessies is dat je niet hoeft te praten over wat je meegemaakt hebt of wat je bezig houdt.

Ik ervaar meer rust in mijn hoofd en ik slaap beter.

Ik ben blij met deze tool en met de begeleiding van Anouk!

Bedankt Anouk, ik weet zeker dat je heel veel mensen blij gaat maken. Veel succes!!'

Weer lekker slapen....

Ingrid: Eerlijk gezegd was ik vooral nieuwsgierig naar de methode van Anouk. Ik had verder geen (levens)klachten of het gevoel dat ik was vastgelopen. Maar bij de intake kwam er toch wel naar voren dat ik slaapproblemen had, en dat klopte ook. En als ik dan wakker lag, begon ik toch ook wel te piekeren. Maar ik dacht dat het gewoon bij mij hoorde, dus gaf er verder weinig sjoege aan.

'Body Mind Release' heeft ervoor gezorgd dat ik weer heerlijk slaap, en mooie bijkomstigheid is dat ik niet meer lig te piekeren. Dus voor mensen met slaapproblemen kan ik deze methode aanbevelen. 

Daarnaast vond ik het ook erg interessante materie en gezellig om Anouk op deze manier te leren kennen. Lieve Anouk, bedankt en ik wens je heel veel succes!

Groeten Ingrid

 

Trots op wie ik ben en wat ik al bereikt heb......

Susan: Ik kende 'Body Mind Release' niet, maar ik werd getriggerd door het enthousiaste verhaal van Anouk over hoe zij omging met haar ziekte en hoe zij nu in het leven staat. Ik was nieuwsgierig geworden. Ik was niet vastgelopen, dat zeker niet, maar ik had wel behoefte aan meer rust in mijn gedachte. Ook ervoer ik op bepaalde gebieden onzekerheid en merkte dat ik sommige dingen van vroeger graag een plek wilde geven.

'Body Mind Release' heeft me zeker geholpen met die zaken. Ik ervaar meer rust en berusting, en merk dat ik een stuk zekerder ben dan voorheen. Maar dat niet alleen. Ik merk dat mijn blik op de wereld helderder is geworden.

En dat ik echt trots mag zijn op wat ik, mijn man en gezin allemaal samen hebben bereikt in al die jaren. Het is mooi om daar nog meer bewust van te worden. Daar heeft 'Body Mind Release' echt haar steentje aan bij gedragen.

Het was een bijzonder en ook gezellig traject. En wat ik graag nog zou willen meegeven aan mensen: wacht niet tot je echt last krijgt van je ballast, maar zorg dat je dat kan voorkomen door tijdig aan de bel te trekken. 'Body Mind Release' kan je daarbij helpen.

Het was een cadeau voor mezelf, in plaats van op vakantie te gaan. Dit was een leerzame reis... Want ik weet zeker dat ik hier nog heel lang van geniet. Anouk SUPER bedankt voor deze waardevolle "reis".

 

'Body Mind Release' is eigenlijk heel makkelijk ....

Renée: Op verschillende manieren probeer ik mijn eigen proces altijd te blijven ontwikkelen. Doordat mijn moeder 'Body Mind Release' bij Anouk heeft gevolgd raakte ik daar ook in geïnteresseerd. Na de intake bij Anouk wist ik meteen 'ik ga het doen'. De therapie zelf is eigenlijk heel makkelijk, het vraagt consequentie en naar jezelf luisteren. Oké, dat laatste is natuurlijk niet altijd even makkelijk. Maar dit heb ik tijdens de therapie weer terug kunnen krijgen. Luisteren naar wat ik wil, wat ik belangrijk vind, wat ik nodig heb en niet wat er van mijn verwacht wordt. Heel fijn! Ook heb ik ballast los kunnen laten en snap ik nu waarom ik op een bepaalde manier reageer of met iets om ga. Dit maakt dat het vervolgens makkelijker is om het los te laten en mee om te gaan. 'Restless legs', die heb ik niet meer. 

Anouk en ik laten elkaar nog niet los, er zit nog iets van een ontwikkeling aan te komen maar dat laten we op zijn beloop....

Anouk, bedankt voor de fijne contact momenten! Liefs Renée