Echt het begin van een ander leven.....

Jolanka: Na een carrière van 37 jaar in het onderwijs, kon ik met pensioen. Joepie denk je, maar het pakte anders uit…..

Doordat ik altijd vol gegaan ben voor de taken die op mijn pad kwamen (moeder, mantelzorger, zus, docent, vriendin maar ook echtgenote van), bleek ik een 'perfecte' manier ontwikkeld te hebben om mijn eigen problemen opzij te schuiven: Heel hard werken.

Door mijn pensionering en de pandemie was er geen ontsnappen meer mogelijk; ik moest nu eindelijk de beren op mijn pad maar eens onder ogen zien.

Door een krantenartikel kwam ik op het spoor van BodyMindRelease. Ik bestelde het boek van Hans de Waard, raakte enthousiast en heb contact met Anouk gezocht.

Wat een goede beslissing!

Anouk bleek een warm, prettig mens. Er openbaarde zich tijdens het traject zoveel waar ik eigenlijk geen weet van had, maar intuïtief aanvoelde dat het klopte. 

Het oefenen ging me goed af, hoewel het me soms erg emotioneerde. Maar in dit proces is dat alleen maar positief. Elke keer gaf Anouk met het gevoel op de goede weg te zijn, en reikte ze me weer een nieuw stukje puzzel aan.

Ik ben nu aan het einde van het traject, maar eigenlijk sta ik aan het begin van een mooie reis. In Anouk haar woorden ‘ je  moet nog een paar jassen uit’. En dat is ook zo.

Ik ben de confrontatie met mezelf met behulp van Anouk aan gegaan, en dat voelt goed. Ik herken patronen en merk op als ik daar weer mee bezig ben. Zo kom ik elke keer weer een stukje verder.

Ik heb een heel positief gevoel over dit traject,  heb mezelf zoveel beter leren kennen! Voor mij is het echt het begin van een ander leven!