Een nieuwe kijk op ziekte

Gepubliceerd op 21 augustus 2022 om 12:41

Maandagochtend start mijn dag met een inspirerende video van Enikö Papp, oprichtster van Biologika Nederland.

Biologika Nederland onderwijst de leer van de Nieuwe Medicina, het hoe en waarom ziektes ontstaan. Naast de reguliere en alternatieve geneeskunde, ontvouwt zich een complete nieuwe geneeskunde, de natuurlijke bio-logische medicina, ontdekt in 1981 door dr R.G. Hamer, een Duitse arts. Een revolutionaire ontdekking, die de werking van 5 biologische natuurwetten beschrijft. De natuurwetten ontcijferen de logische, intelligente, bewijsbare wetmatigheden over het ontstaan van ziekteprocessen, oftewel de veranderingen in ons lichaam.

Eniko deelt in haar video’s haar kennis en ervaring en geeft vaak stof tot nadenken. Haar persoonlijke ontwikkeling neemt ze ook mee in haar video’s. Daarmee brengt ze De Nieuwe Medicina naar een steeds hoger niveau.

Biologika is tijdens de periode dat ik borstkanker kreeg op m’n pad gekomen.

Wat was ik blij! Want dankzij deze leer kreeg ik antwoorden op zoveel vragen die ik had. Wat resulteerde in zoveel verwondering en begrip voor mijn lichaam en geest, en de angst voor kanker volledig deed verdwijnen. Het was voor mij dan ook een logische stap om een opleiding bij Biologika te volgen.
Niet iedereen ‘is klaar’ voor deze leer. We hebben veel angst gecreëerd op ziekte, zeker op een ziekte die we kanker noemen. Angst blokkeert levensenergie om te stromen.
Zodra er meer begrip en bewustwording komt over hoe het leven het bedoeld heeft, wat lichaam en geest je vertellen, en hoe prachtig het voor jou werkt, niet tegen jou, kan het leven beter door jouw heen stromen.
Dus als je de angst loslaat, ontstaat er ruimte in lichaam en geest om het herstelproces op de meest natuurlijke manier haar gang te laten gaan.
Betekent dat je geen medicijnen meer nodig hebt, of dat je niet meer dood
gaat?
Nee, dat is niet wat deze leer je brengt. Het is geen medicijn, of een vervanger voor reguliere en alternatieve geneeskunde.
Ik heb zelf ook het medische traject bewandelt (chemo, immuno, operatie).
En ja, wellicht zou ik nu anders beslissen, maar dat komt omdat ik meer bekend ben geraakt met het wonder van mijn eigen lichaam. Ik geloof dat de Nieuwe Medicina en de reguliere en alternatieve geneeskunde complementair zijn aan elkaar.
En waarom ik dat vind? Alleen door het simpele gegeven dat mensen veel beter en sneller herstellen als angst en stress verdwijnt, en daarvoor in de plaats begrip, rust, verwondering en liefde komt.
Het gaat om bewustwording, en de manier waarop jij met jouw leven omgaat.
 
Alles is goed, alles is bedoeld zoals het is bedoeld. En angst, lieve lezer, kan ons nu eenmaal beperken, ons gevangen en klein houden.
Ons lichaam is een wonder, die wil LEVEN.
En we zaaien momenteel zoveel angst de wereld in.
Met COVID-19, met oorlogen, met armoede, met voedselschaarste, met meningsverschillen, oordelen, etcetera.
En vergis je niet hoeveel invloed jij daarop hebt. Die is echt heel groot. Jij kan in je eentje het verschil maken. Echt waar.
Angst is een illusie, en zodra je de angst echt in de ogen kijkt, met compassie en zonder oordeel, dan kijk je er dwars doorheen.
En zie daar, in elke angst ligt de parel verscholen die leven heet, licht, liefde, god, hoe je het ook maar noemen wilt. Misschien kamp jij momenteel met ziekte? Of angst voor ziekte? Of angst
voor terugkeer van ziekte?
Misschien kan ik je dan helpen?
Ik help mensen met BodyMindRelease als basis, en (als je er klaar voor
bent ;) ) aangevuld met de Nieuwe Medicina en Human Design. Mooie termen, die je misschien niet zoveel zeggen.
Laat ik het dan anders samenvatten:
Anouk Helpt! jou om weer in je ware natuurlijke kracht te komen, ontdaan
van je ballast en je angsten. Een innerlijke reis die je jezelf echt mag gunnen.
Want een liefdevol leven met plezier, verbinding en harmonie, wie wil dat
nou niet?
 
Kijk ook eens op biologikanederland.nl

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.