Kanker met vertrouwen in Geest en Lichaam

Gepubliceerd op 24 juni 2021 om 12:53

‘Ik heb niet goed nieuws voor u, u heeft een tumor van ruim 7 centimeter in uw rechterborst, met daaromheen een parelketting van kleine tumoren, het is kwaadaardige vorm, agressief en snelgroeiend’.

Daar zat ik dan bij de oncoloog. 42 jaar jong, moeder van 3 kindertjes, en dan krijg je dit nieuws te verwerken. Een diagnose-shock, zo noemen ze dat. En dat voel je door je hele lijf en tegelijkertijd slaat je hoofd op hol met gedachtes als: nu ga ik dood, hoe vertel ik het mijn kinderen, mijn kinderen groeien straks net als ik op zonder moeder, ik krijg allerlei akelige behandelingen, ik wil dit niet, dit komt nu niet uit, tot aan wie moet er straks de hond uitlaten, wie gaat er eten koken. Alles passeert de revue.

Na 2 dagen kreeg ik een helder inzicht. Wat als ik met mijn gevoelens en overtuigingen deze situatie heb aangetrokken? Ik had veel in mijn leven meegemaakt, en dat heeft mij gevormd.

Dus hoefde ik alleen maar mijn eigen gedachten en gevoelens te veranderen, zodat de wereld waarin ik leefde mee veranderde.

En zo is het ook gegaan! Ik leerde mijn angsten als angst voor de dood, voor de behandeling en voor de toekomst los te laten. Ik leerde om mezelf weer lief te hebben en te vertrouwen op het herstellend vermogen van mijn lichaam. Naar mijn mening zorgde dat mede voor een krachtige genezing van mijn borstkanker. En ik ben niet alleen genezen, maar ik ervaar veel meer energie en levensvreugde. Ik ben niet bang voor terugkeer, en ga met een opgeruimd en vertrouwd gevoel naar mijn controles.


Op en om de ziekte kanker zitten veel angsten geprojecteerd, van doodsangst tot angst op terugkeer, angst voor de controles, angst voor de behandelingen, angst voor de uitslagen, etcetera. Ik ben Body Mind Release-therapeut geworden met eigenlijk maar één doel: mensen tijdens of na kanker helpen om hun ballast los te laten en het vertrouwen in het lichaam en geest weer terug te plaatsen, zodat zij net als ik meer energie, levensvreugde en rust mogen ervaren. 1 september jl. ben ik gestart met Anouk Helpt!, en zijn er inmiddels al meerdere klanten in behandeling met kanker. Het Zaans Medisch Centrum afdeling mammacare verwijst patiënten door die behoefte hebben aan extra ondersteuning tijdens of en na de behandeling.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.