Mijn naam is Anouk Pronk, trotse eigenaar van ‘Anouk Helpt!’ en ik sta klaar om jou te helpen. Ik ben, zoals je dat mag noemen, ervaringsdeskundige op het gebied van het mogen ervaren van levensklachten op veel gebieden. 

Op emotioneel gebied omdat ik als kind mensen kon aanvoelen, dat noemen zo ook wel hoog sensitief. Echter zeiden mensen vaak iets anders dan wat ik voelde, dus ging ik behoorlijk aan mezelf twijfelen en raakte ik verward. Dit resulteerde dat ik vaak te emotioneel en overgevoelig reageerde op gewone alledaagse situaties. Ook het overlijden van mijn moeder op 45-jarige leeftijd had een grote emotionele impact op mijn leven.

Op sociaal gebied omdat ik in mijn pubertijd gepest ben en mijn beste vriendinnen mij in de steek hebben gelaten. Hierdoor ging ik mezelf afsluiten en begon ik toen mijn zelfvertrouwen te verliezen. Het aangaan van nieuwe vriendschappen ging dan ook niet vanzelf en ging ik liever uit de weg want ik zou wel eens opnieuw gekwetst kunnen worden. Een paar jaar geleden zijn mijn man en ik uit elkaar gegaan. Tijdens mijn ziekteperiode zijn we tijdelijk weer bij elkaar gekomen. Maar ook deze gebeurtenissen zorgde er wel voor dat ik nog onzekerder was geworden.

Ik was altijd al gek op hard werken, dat gaf me energie. Tot ik merkte dat ik, in de functie van HR-manager in de zorg, iedereen in mijn team wilde meekrijgen en ik me daarvoor verantwoordelijk maakte. Ik gaf mijn energie daarmee letterlijk weg. Dat heeft ertoe geleid dat ik een flinke burn-out heb gekregen. Hierdoor durfde ik vervolgens niet meer te staan voor wie ik ben. En dus ook op mentaal gebied kreeg ik m'n portie wel mee.

En als kers op de taart ook op fysiek gebied omdat ik in 2018 de diagnose borstkanker heb gekregen, een agressieve variant. Als echtgenote en moeder van 3 lieve kinderen krijg je een verschrikkelijk bericht. Op dat moment was ik mezelf wel echt helemaal verloren.

Geen zorgen, dit verhaal heeft echt een happy end! Ik kan er inmiddels ook zonder enig belast gevoel op terugkijken en er zelfs dankbaar voor zijn. Want tijdens de periode dat ik kanker kreeg, kwam ik tot een helder inzicht. Ik zag dat alles, wat ik op dat moment had meegemaakt in mijn leven, zelf had gecreëerd. En nee, daar schrok ik niet van. Het voelde als een opluchting. Want blijkbaar trekken we met onze eigen gevoelens en gedachten bepaalde situaties aan. Dus hoefde ik alleen maar mijn eigen gedachten en gevoelens te veranderen, zodat de wereld waarin ik leefde meeveranderde.

En zo is het ook gegaan! Ik leerde mezelf weer lief te hebben en ik kreeg vertrouwen in mijn lichaam, dat zorgde mede voor een krachtige genezing van mijn borstkanker. Ik voelde weer de liefde voor mijn omgeving dat leidde tot een veel sterkere band met mijn gezin, en er zijn fantastische mensen op mijn pad gekomen die ik mijn vrienden mag noemen.

Ik kreeg weer liefde en respect voor de natuur en de wereld waarin we leven.

Met dat gegeven besefte ik dat ik anderen wilde gaan helpen. Maar hoe?

Hoe breng ik het over? Ik wilde een methode die voor iedereen werkt. Wie je ook bent, waar je ook vandaan komt en waar je ook mee kampt. Dus ging ik op zoek naar een methode die dat teweeg kan brengen.

Zo kwam Hans de Waard, ontwikkelaar van ‘Body Mind Release’, op mijn pad. Een briljante geest die het vermogen heeft om complexe materie te vertalen in een methode die voor iedereen begrijpelijk en toegankelijk is. 

 

‘Body Mind Release’ helpt jou om de innerlijke oorzaak van jouw levensklachten gericht aan te pakken. Effectief, snel en duurzaam. In 6-7 weken sta jij weer in je EIGEN kracht, vol LEVENSenergie en VREUGDE, met RUST in je hoofd en leef je je volledige potentieel.