Mijn verhaal

Mijn naam is Anouk Pronk. Voor ik mijn praktijk begon, heb ik jarenlang gewerkt als
HR-manager in de Bouw en later in de Zorg. Werk wat ik met veel passie en plezier deed. Toch begon het langzamerhand moeilijker te worden alle bordjes hoog te houden. Het lukte mij uiteindelijk niet meer om een gezonde balans te houden tussen mijn drukke gezinsleven en m'n fulltime baan. De accu raakte leeg. En tijd om op te laden was er niet meer. Slapen werd een probleem, wat invloed had op mijn scherpte en focus. Dan gebeurt datgene wat je zo niet wilt, je raakt flink burn-out. 

Met de kennis die ik nu heb, durf ik te stellen dat een burn-out 9 van de 10 keer niet werk-gerelateerd is, maar veel vaker te maken met hoe jij voor jezelf zorgt, hoe jij je grenzen bewaakt en welke keuzes je maakt. Ook is het mij opgevallen dat mensen met een burn-out vaak relatieproblemen hebben.

Mijn man en ik raakte na mijn burn-out tijdelijk uit elkaar. En of dat nog niet genoeg was geweest, kreeg ik vervolgens de diagnose borstkanker, meerdere tumoren, kwaadaardig en snelgroeiend. 

Gelukkig kwamen mijn man en ik ten tijde van mijn borstkanker-periode weer bij elkaar. Dat gaf mij en ons gezin heel veel steun, rust en kracht. Een jaar lang kreeg ik zware chemo- en immunotherapie en ook een ingrijpende operatie kon niet uitblijven. Gelukkig ben ik weer helemaal hersteld.

Na deze periode hebben mijn man en ik toch besloten om te gaan scheiden. Als dierbare vrienden. 

Veel grote veranderingen binnen ons gezin in een zeer korte tijd. En toch ben ik voor elke situatie dankbaar. Want deze gebeurtenissen hebben ervoor gezorgd dat ik mijn leven 180 graden heb omgedraaid. Tijdens de kanker kreeg ik een zeer bijzondere mystieke ervaring, en die heeft er onmiddellijk voor gezorgd dat ik mijn innerlijk kompas ging volgen. Opeens 'zag' ik hoe mijn denken, voelen en handelen hadden bijgedragen aan de situaties in mijn leven. En hoeveel invloed ik had om daar anders mee om te gaan. Mijn innerlijke reis was begonnen. Met als resultaat dat ik in september 2020 mijn eigen praktijk heb geopend Anouk Helpt!. Ik help mensen, die hulp nodig hebben op mentaal, lichamelijk, emotioneel, sociaal of spiritueel vlak. Op een prachtige manier, al zeg ik het zelf ;). Ik neem je mee op jouw innerlijke reis, op weg naar jouw ware natuurlijke krachtbron. En onderweg legen we jouw persoonlijke rugzak, halen we de ballast eruit wat jou niet meer dient, en vullen we deze met prachtige stralende parels die jou wel dienen. De basis is BodyMindRelease, maar onderweg maken we uitstapjes naar Human Design, de Nieuwe Medicina, een inspirerend (luister)boek, alles is mogelijk. Zodat het voor jou, net als voor mij, een onvergetelijke reis wordt.