Over Anouk

Mijn naam is Anouk Pronk, trotse eigenaar van ‘Anouk Helpt!’ en ik sta klaar om jou te helpen. Ieder mens maakt dingen mee in het leven, en zo ook ik.

Op emotioneel gebied omdat ik als kind mensen kon aanvoelen, dat noemen zo ook wel hoog sensitief. Echter zeiden mensen vaak iets anders dan wat ik voelde, dus ging ik behoorlijk aan mezelf twijfelen en raakte ik verward. Dit resulteerde dat ik vaak te emotioneel en overgevoelig reageerde op gewone alledaagse situaties.

Het overlijden van mijn moeder op jonge leeftijd had een grote emotionele impact op mijn leven.

Op sociaal gebied omdat ik in mijn pubertijd gepest ben. Hierdoor ging ik mezelf afsluiten en begon ik toen mijn zelfvertrouwen te verliezen. Het aangaan van nieuwe vriendschappen ging dan ook niet vanzelf en ging ik liever uit de weg want ik zou wel eens opnieuw gekwetst kunnen worden. 

Ik was  (en ben) altijd gek op hard werken, dat gaf me energie. De lat kon me niet hoog genoeg. Tot ik merkte dat ik, in de functie van manager, iedereen in mijn team wilde meekrijgen en ik me daarvoor verantwoordelijk maakte. Ik gaf mijn energie daarmee letterlijk weg. Dat heeft er mede toe geleid dat ik een flinke burn-out heb gekregen. Hierdoor durfde ik vervolgens niet meer te staan voor wie ik ben. En dus ook op mentaal gebied kreeg ik m'n portie wel mee.

En als kers op de taart ook op fysiek gebied omdat ik in 2018 de diagnose borstkanker heb gekregen, een agressieve variant. Als moeder van 3 lieve kinderen krijg je een verschrikkelijk bericht. Op dat moment was ik mezelf wel echt helemaal verloren.

Geen zorgen, dit verhaal heeft echt een happy end! Ik kan er inmiddels ook zonder enig belast gevoel op terugkijken en er zelfs dankbaar voor zijn. Want tijdens de periode dat ik kanker kreeg, kwam ik tot een helder inzicht. Ik zag dat alles wat ik op dat moment had meegemaakt in mijn leven, misschien wel een rol speelde in mijn ziek zijn. Al die spanning en stress...  En nee, daar schrok ik niet van. Het voelde eerder als een opluchting. Want blijkbaar trekken we met onze eigen gevoelens en gedachten bepaalde situaties aan. Dus hoefde ik alleen maar mijn eigen gedachten en gevoelens te veranderen, zodat de wereld waarin ik leefde meeveranderde.

En zo is het ook gegaan. Ik leerde  vertrouwen te krijgen in ons wonderlijke lichaam en haar zelfhelende vermogen, ik leerde mijzelf weer lief te hebben. En ik ben er van overtuigd dat deze stappen mede zorgde voor een krachtige en snelle genezing van mijn borstkanker. 

En niet alleen genas ik van borstkanker, op alle vlakken ervaar ik zoveel meer verbetering. Ik kreeg niet alleen weer liefde en respect voor mezelf, maar ook voor anderen en de wereld om ons heen. En dat alleen maar door mijn eigen gedachten en gevoelens te veranderen.

Met dat gegeven besefte ik dat ik anderen wilde gaan helpen. Maar hoe?

Hoe breng ik het over? Ik wilde een methode die voor iedereen werkt. Wie je ook bent, waar je ook vandaan komt en waar je ook mee kampt. Dus ging ik op zoek naar een methode die dat teweeg kan brengen. En die is er.  Hans de Waard, ontwikkelaar van ‘Body Mind Release’, kwam op mijn pad, en zo geschiede.....