Kanker met vertrouwen in geest en lichaam

Gepubliceerd op 8 november 2020 om 15:37

‘Ik heb niet goed nieuws voor u, u heeft een tumor van ruim 7 centimeter in uw rechterborst, met daaromheen een parelketting van kleine tumoren, het is kwaadaardige vorm, agressief en snelgroeiend’.

Daar zat ik dan bij de oncoloog. 42 jaar jong, moeder van 3 kindertjes, en dan krijg je dit nieuws te verwerken. Een diagnose-shock, zo noemen ze dat. En dat voel je door je hele lijf en tegelijkertijd slaat je hoofd op hol met gedachtes als: nu ga ik dood, hoe vertel ik het mijn kinderen, mijn kinderen groeien straks net als ik op zonder moeder, ik krijg allerlei akelige behandelingen, ik wil dit niet, dit komt nu niet uit, tot aan wie moet er straks de hond uitlaten, wie gaat er eten koken. Alles passeert de revue.

Na 2 dagen kreeg ik een helder inzicht. Wat als ik met mijn gevoelens en overtuigingen deze situatie heb aangetrokken? Ik had veel in mijn leven meegemaakt, en dat heeft mij gevormd.

Dus hoefde ik alleen maar mijn eigen gedachten en gevoelens te veranderen, zodat de wereld waarin ik leefde meeveranderde.

En zo is het ook gegaan! Ik leerde mijn angsten als angst voor de dood, voor de behandeling en voor de toekomst los te laten. Ik leerde om mezelf weer lief te hebben en te vertrouwen op het herstellend vermogen van mijn lichaam. Naar mijn mening zorgde dat mede voor een krachtige genezing van mijn borstkanker. En ik ben niet alleen genezen, maar ik ervaar veel meer energie en levensvreugde. Ik ben niet bang voor terugkeer, en ga met een opgeruimd en vertrouwd gevoel naar mijn controles.


Op en om de ziekte kanker zitten veel angsten geprojecteerd, van doodsangst tot angst op terugkeer, angst voor de controles, angst voor de behandelingen, angst voor de uitslagen, etcetera. Ik ben Bodymindrelease-therapeut geworden met eigenlijk maar één doel: mensen tijdens of na kanker helpen om hun ballast los te laten en het vertrouwen in het lichaam en geest weer terug te plaatsen, zodat zij net als ik meer energie, levensvreugde en rust mogen ervaren. 1 september jl. ben ik gestart met Anouk Helpt!, en zijn er inmiddels al meerdere klanten in behandeling met kanker. Het Zaans Medisch Centrum afdeling mammacare verwijst patiënten door die behoefte hebben aan extra ondersteuning tijdens of en na de behandeling.


Reactie plaatsen

Reacties

cora Bos
2 maanden geleden

In mei 2020 werd ook bij mij borstkanker ontdekt, ook een grote agressieve tumor. Het jaar was al niet lekker begonnen: mijn man brak zijn heup, corona,ik kanker en mijn man een hartinfarct.
Hoe moest ik die zware behandelingen doorkomen?
Mijn oncoloog vertelde dat ze me kon genezen maar omdat ik ook diabetes type 1 heb, zou het een zware periode worden.
Toen las ik het artikel van Anouk in de krant, het sprak me erg aan, maar kon ik dit nog naast mijn behandelingen doen?
Nadat verschillende mensen uit mijn omgeving mij ook wezen op het artikel van Anouk, heb ik contact opgenomen.
Wat heeft mij dit goed geholpen....Ten eerste was het fijn om met iemand te praten die hetzelfde heeft meegemaakt en door body en mind release leerde ik mijn negatieve gedachten om te zetten in positieve gedachten. Dit hielp mij om de behandelingen door te komen. Bovendien is Anouk een super positieve en sterke vrouw, voor mij was ze mijn voorbeeld!